Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Tech |
|

Microsoft va lansa un nou program global de antreprenoriat social, disponibil în 140 de țări

Microsoft lansează un nou program global de antreprenoriat social, pentru a oferi startup-urilor acces la tehnologie, educație, clienți și granturi.
antreprenoriat shutterstock_547515223

Întreprinderile sociale care vor face parte din programul global de Antreprenoriat Social vor beneficia de acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft și până la 120.000 de dolari în credite Azure, împreună cu asistență tehnică și orientare din partea unor specialiști. Programul este disponibil în 140 de țări și va căuta în mod activ să sprijine fondatorii subreprezentați prin perspective și contexte diverse. Criteriile calificării pentru program includ un sistem care măsoară impactul asupra unei provocări sociale sau ecologice importante, un produs sau serviciu stabilit care va beneficia de accesul la clienții enterprise și un angajament față de utilizarea etică și responsabilă a inteligenței artificiale.

Pentru desfășurarea acestui program, Microsoft lucrează cu organizații precum MIT Solve pentru a identifica și recruta acei antreprenori sociali talentați, care urmăresc soluții inovatoare bazate pe tehnologie. Solve, o inițiativă a Institutului de Tehnologie din Massachusetts, cu misiunea de a rezolva provocările mondiale, este o piață pentru inovarea impactului social, cu reputație la nivel global care sprijină în prezent peste 130 de echipe de antreprenori sociali din 36 de țări, dintre care mai mult de jumătate sunt conduse de femei.

Startup-urile care creează noi afaceri, construite în jurul tehnologiilor puternice contribuie la această misiune de a soluționa problemele societății. Un sistem bazat pe smartphone prin care poate fi detectată holera, dezvoltat de OmniVis, este deja testat în studii de teren din Bangladesh și din alte zone. Peste 800 de dispozitive de eliminare a gunoiului implementate de Proiectul Seabin au colectat peste jumătate de milion de tone de gunoi marin, majoritatea fiind din material plastic. Și peste 10.000 de specialiști în domeniul datelor s-au înscris în platforma web Zindi, care a găzduit zeci de competiții ce au oferit soluții valoroase de inteligență artificială (AI) pentru companii, organizații non-profit și organizații guvernamentale din Africa și din întreaga lume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii