FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai mare tranzacție din domeniul jocurilor video: Microsoft anunță că va cumpăra Activision, unul din liderii sectorului gaming, în cadrul unei tranzacții în valoare de 68,7 miliarde de dolari. Preluarea se așteaptă a fi finalizată în anul fiscal 2023.

În urma tranzacției, Microsoft va deveni a treia companie din domeniu, în funcție de venituri, după Tencent (producătorul League of Legend) și Sony. 

În studiourile Activision Blizzard au fost produse titlurile “Warcraft”, “Call of Duty”, “Diablo”, “Overwatch”, dar și “Candy Crush”. Jocurile se vor regăsi în portofoliul Game Pass de pe Xbox, a anunțat Microsoft.

Până la semnarea contractului, Bobby Kotick va rămâne directorul executiv al Activision Blizzard, după care funcția de conducere va fi preluată de Phil Spencer, directorul executiv al Microsoft Gaming.

Astăzi, Microsoft Corp a anunțat planurile de achiziționare a Activision Blizzard, un lider important în domeniul dezvoltării jocurilor video și editor de conținut interactiv de divertisment. Această achiziție va accelera creșterea capacității companiei noastre în domeniul jocurilor video pentru smartphone-uri, sisteme desktop, console și cloud și va furniza elemente de bază pentru conceptul metaverse”, a precizat Microsoft.

Sursa Foto: Microsoft