FacebookTwitterLinkedIn

Filmul de debut al regizorului Alexandru Belc, „Metronom”, o producție Strada Film International, a fost selectat în cadrul sectiunii Un Certain Regard, în competiția festivalului de film de la Cannes, ajuns anul acesta la cea de-a 75-a ediție.

„Un Certain Regard prezintă filme ce redau o viziune specială asupra lumii și adună, în fiecare an, cineaști unici din întreaga lume într-o selecție plină de diversitate și aplomb”, declarat Thierry Frémaux, directorul festivalului, conform Media Expres.

Potrivit sinopsisului „Metronom”, în timp ce Ion Țiriac și Ilie Năstase joacă finala Cupei Davis împotriva SUA, în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă.

Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

„Este o perioadă pe care am cunoscut-o la început prin muzică: Janis Joplin, Doors, Mircea Florian… Filmul e povestea unei generații care a râvnit la libertate, o generație pusă la încercare de regimul comunist al anilor ‘70. E o poveste de iubire între doi adolescenți dar și o poveste personală despre trădare, libertate, iertare”, a declarat regizorul Alexandru Belc, care semnează și scenariul filmului.

„Metronom” este o producție Strada Film Internațional (România), Midralgar (Franța) și Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD România și Friesland Câmpina.