FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea principală de reglementare și supraveghere din UK avertizează companiile Meta și Twitter să ia măsuri pentru identificarea și ștergerea reclamelor care promovează escrocherii financiare.

Nikhil Rathi, șeful Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Regatul Unit, spune că Meta și Twitter sunt companii care trebuie să lupte mai mult împotriva infractorilor financiari online.

Declarația sa vine pe fondul îngrijorărilor din partea organului de supraveghere financiară cu privire la faptul că giganții tehnologiei le permit escrocilor să atragă clienți vulnerabili în spațiul online, relatează Telegraph.

În prezent, companiilor de investițiipot posta reclame pe Facebook și Twitter, indiferent dacă acestea sunt sau nu reglementate de Autoritatea de Conduită Financiară. Acest lucru a permis hackerilor în nenumărate cazuri să-i ademenească pe utilizatorii fără experiență să facă investiții false, cu promisiunea unor profituri complet nerealiste.

Șeful Autorității de Conduită Financiară a spus că „în urma intervenției noastre publice, Google a schimbat politica pentru a permite doar firmelor înregistrate la FCA să facă publicitate promoțiilor financiare. Ne așteptăm ca angajamentele de la Meta, Twitter și alții să fie transformate în calendare clare de acțiune.”

Se estimează că 63 de milioane de lire sterline au fost pierdute anul trecut din cauza escrocheriilor de pe rețelele de socializare, potrivit unui raport al Action Fraud, Centrul Național de Raportare pentru Fraudă și Criminalitate Cibernetică al Regatului Unit.

„Meta s-a angajat să introducă un nou proces de onboarding în acest an, care va necesita ca serviciile financiare reglementate din Regatul Unit să fie autorizate de FCA înainte de a difuza reclame pentru servicii financiare pe platformele noastre”, a delcarat un reprezentant al companiei Meta.

„Este împotriva politicii noastre cu privire la escrocheriile financiare să folosim tactici de înșelătorie pe Twitter pentru a obține bani sau informații financiare private. Acolo unde identificăm încălcări ale regulilor noastre luăm măsuri solide”, a spus un reprezentant al Twitter.