FacebookTwitterLinkedIn

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a achiziționat mai multe unități rezidențiale în proiecte realizate pe litoralul românesc de către dezvoltatorul Sopra Estate Holding.

Potrivit Sopra Estate Holding, companie care dezvoltă mai multe proiecte imobiliare (hoteluri și apartamente) în Neptun, Jupiter și Saturn, stațiunile din Sudul Litoralului oferă un mix de condiții economice care asigură un randament investițional superior pe termen mediu și lung.

“Zonele din partea sudică a Litoralului sunt mult mai aerisite din punct de vedere urbanistic, grație planurilor de dezvoltare locală care limitează dezvoltarea imobiliară și impun asigurarea unor elemente de infrastructură urbană esențiale, precum drumuri de acces, utilități și spațiu verde. În plus, extinderea plajelor și lucrările de infrastructură realizate cu fonduri europene creează un fundament economic, mai ales turistic, semnificativ, cu un potențial de creștere a valorii investițiilor imobiliare”, afirmă  Răzvan Popa, Head of Sales în cadrul Sopra Resort, unul dintre proiectele Sopra Estate Holding.

Interesul major pentru Sudul Litoralului este evidențiat și de cele peste 100 de proiecte investiționale ce vor ajunge la aprox. 250 de milioane de euro în următorii ani. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor,  cifra de afaceri netă a celor 258 de companii cu cod CAEN 4110 (dezvoltare imobiliară) din județul Constanța a crescut de la 2,87 milioane lei, în 2010, la 662,5 milioane de lei, în 2021.

În plus, estimările companiei de consultanță Frames indică o cifră de afaceri de peste 700 milioane de lei în 2022. Studiul privind potențialul investițiilor de pe Litoral arată, totodată, că firmele din acest sector au raportat, în 2021, un profit net de 316,3 milioane de lei, față de 194.146 lei, în urmă cu 10 ani.

Sopra Estate Holding a investit în patru proiecte în sudul Litoralului: un imobil în Saturn cu 374 apartamente și studiouri și o investiție de 22 milioane de euro; un proiect boutique în Jupiter de 3,6 milioane de euro cu 70 de apartamente; un proiect de 14 milioane de euro în Neptun, cu 260 de studiouri și apartamente și un alt proiect de 45 de milioane de euro în Olimp, aflat în faza de concept.