Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Mega Image investește 60.000 de euro în patru centre de transfuzie din România, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Retailerul Mega Image sponsorizează cu aparatură medicală necesară donării de sânge în valoare de   60.000 de euro, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.
 aboneaza-te
donator de sange

Sponsorizarea, în valoare de 60.000 de euro, va merge către mai multe centre de transfuzie din țară: București, Ploiești, Constanța și Cluj, după ce anul trecut compania a asigurat stocuri permanente de sânge printr-o primă donație de echipamente medicale în valoare de 60.000 euro.

Știm că este nevoie permanentă de sânge, știm cât de importantă este donarea de sânge, și ne-am propus să o susținem printr-un angajament pe termen lung, care face parte din obiectivul nostru de a fi cât mai aproape de comunitățile din care facem parte, acolo unde au nevoie. Am început acest demers în urmă cu trei ani și vrem să le mulțumim colegilor, clienților și tuturor celor care ni s-au alăturat deja. Astăzi, sărbătorim împreună această zi dedicată Donatorului de Sânge și vom continua să ne implicăm pentru a face cu adevărat o schimbare, afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

Citește și: Mega Image anunță noul comitet executiv după preluarea conducerii de către Mircea Moga

 Sângele este un țesut viu, care nu se poate cumpăra, el poate fi obținut doar prin bunăvoința donatorilor. În prezent, România se confruntă cu un număr mic și în continuă scădere de donatori, în ciuda campaniilor de conștientizare de până acum. Este important să ne implicăm în număr cât mai mare în astfel de cauze, pentru a asigura necesarul de sânge din spitale și a putea salva cât mai multe vieți. (…) Sponsorizarea de anul acesta ne permite, de asemenea, păstrarea în condiții optime a trombocitelor, stocarea sângelui în echipamente noi, cu monitorizarea temperaturii, contribuind la modernizarea activității noastre”, spune Doina Goșa, Director Centrul de Transfuzie Sanguină București.

În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează, în întreaga lume, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în semn de mulțumire pentru donatorii de sânge care salvează milioane de vieți prin gestul lor voluntar. În Romania, doar 2% dintre locuitori donează sânge într-un an, faţă de media de 10% în Uniunea Europeană, astfel că 1 din 3 români nu beneficiază de transfuzii de sânge atunci când este nevoie.

 

Mega Image cuprinde în prezent 697 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii