FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), MedLife (simbol de tranzacţionare „M”) și-a trimis personalul non-critic în şomaj tehnic, a redus cu 50% salariile echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile şi negociază cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă.

”Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: Reducerea de comun acord cu 50% a . salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. 2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, conform documentului transmis BVB, citat de news.ro

O altă măsură este diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare, începând cu 26 martie.

Alte măsuri sunt „negocierea cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă.”

De asemenea, MedLife a anunțat că dacă este cazul, va impune și alte măsuri suplimentare faţă de cele anunţate deja.

Citește și: Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group: Suntem încrezători că vom depăși cu bine acest impas, iar țara își va putea relua bunul mers al lucrurilor mai departe