FacebookTwitterLinkedIn

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, anunță intrarea în acționariatul Personal Genetics, centru de genetică medicală umană.

Astfel, Grupul MedLife devine operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și biologie moleculară, având, totodată, și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național.

Personal Genetics oferă servicii de diagnostic genetic pentru o gamă variată de afecțiuni, în oncologie, onco-hematologie, ginecologie și boli rare, și are o rețea de 18 centre în întreaga țară.

„Prin această nouă achiziție confirmăm statutul nostru de jucător veritabil și de încredere în domeniul fuziunilor și achizițiilor pe piața medicală privată. (…) Urmează, probabil, o perioadă efervescentă pe partea de M&A în domeniul medical privat din România și suntem pregătiți în acest sens”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte al grupului MedLife. 

Din 2011, MedLife a bifat zeci de achiziții naționale și internaționale, integrând nu mai puțin de 73 de companii. Totodată, grupul este orientat și spre dezvoltarea de proiecte organice, în ultimii doi ani finalizând 13 astfel de proiecte. 

Din punct de vedere strategic, MedLife se concentrează pe dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park și pe extinderea rețelei prin deschiderea de noi unități medicale în întreaga țară. De asemenea, grupul își propune să fie atent la tendințele pieței și la eventuale oportunități care susțin creșterea organică sau prin achiziții, având însă ca principal obiectiv consolidarea marginilor de profitabiltate post-achiziții.

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.