FacebookTwitterLinkedIn

InteRo Property Development, deținut de familia canadiană de investitori Topolinski, a primit autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial Pajurei 3 Residence, urmând să demareze lucrările în următoarele săptămâni. 

Dezvoltatorul așteaptă, de asemenea, să primească în următoarele luni și autorizația de construcție pentru SunLight Residence. În paralel, compania a anunțat că va finaliza curând și achiziția unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are și PUZ. Aici va fi dezvoltat în următorii ani MoonLight Meadows, un proiect rezidențial cu peste 400 de apartamente, valoarea investiției fiind estimată la peste 80 de milioane de euro.

Cele trei proiecte reprezintă o investiție totală de peste 170 de milioane de euro în zona de nord a Capitalei.

„Este un moment bun pentru construcții, deoarece costurile sunt mai controlate, iar imobiliarele rămân o investiție solidă pe o piață în curs de maturizare cum este România”, spune Michael Topolinski III, fondatorul InteRo Property Development.

Compania a declarat că a vândut deja aproximativ 20% din unitățile locative prevăzute în Pajurei 3 Residence (30 de apartamente) și aproximativ un sfert din cele din SunLight Residence (48 de apartamente). 

Pajurei 3 Residence are o valoare estimată a investiției de 65 de milioane de euro. Amplasat în zona Bucureștii Noi, va cuprinde 160 de unități locative. 

Cu o investiție estimată de 25 milioane de euro, SunLight Residence, amplasat la marginea zonei Pipera, va avea 5 blocuri cu 180 de apartamente.

InteRo Property Development este prezent în România de peste 15 ani și deținută de de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton).

Tranzacțiile de referință includ achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresul, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când InteRo a vândut jumătate din fosta platformă Textila Dacia către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

Tot familia Topolinski deține și terenul fostei fabrici Aversa de la Obor, 10 hectare în mijlocul Capitalei, unde ar vrea să ridice 2.200 de apartamente, birouri și spații comerciale.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.