FacebookTwitterLinkedIn

La doar câteva ore după ce operatorul de servicii medicale Regina Maria anunțase că renunță la achiziția spitalului privat Muntenia Hospital din Pitești, un alt mare jucător de pe piață, MedLife, a confirmat semnarea contractului de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni (99,76%) al acestui spital din județul Argeș, de la SIF Muntenia. Tranzacția urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței.

Muntenia Hospital asigură tratamente medicale și intervenții chirurgicale, în regim de spitalizare de zi și spitalizare continuă. Unitatea dispune de un bloc operator cu 4 săli de operație, un centru de radiologie și imagistică de înaltă performanță (CT, RMN, DEXA, mamograf digital) și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. 

Spitalul din Pitești acoperă un spectru larg de specialități medicale și chirurgicale și se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii de spitalizare de zi și continuă. Potrivit reprezentanților companiei, la nivelul anului anului trecut Muntenia Hospital a înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro. 

“Ne-am extins serviciile în zona de wellness, dar și în zona de asigurări, devenind astfel primul și cel mai mare integrator de servicii medicale la nivel național cu know how 100% românesc. De la prevenție și wellness în regim de retail sau de abonamente medicale, la intervenții complexe și spitalizare oferite în regim fee for service sau de asigurare medicală, oferim soluții complete în beneficiul pacientului român”, a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.

MedLife a intrat în județul Argeș în 2018, odată cu achiziția pachetului majoritar al grupului de clinici Solomed. Odată cu finalizarea tranzacției anunțate, compania își va completa portofoliul de servicii oferite în sudul țării cu cele de chirurgie și spitalizare.

În prezent, Grupul MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziții în zona medicală din România, numărul total al tranzacțiilor finalizate urcând la 45.