FacebookTwitterLinkedIn

După 13 achiziții și șapte proiecte de dezvoltare organică anunțate în primele nouă luni ale acestui an, MedLife MedLife semnează o facilitate de credit sindicalizată de 228 milioane de euro pentru refinanțarea și majorarea creditului existent cu suma de 50,7 milioane de euro.

”Noile fonduri reprezintă o rezervă pe termen mediu și lung, urmând să fie alocate pentru noi procese de achiziții și dezvoltare, în acord cu nevoile pacienților”, a anunțat MedLife.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit este format din Banca Comercială Romană, în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, ING Bank NV Amsterdam Sucursala București si Erste Group Bank AG, în calitate de aranjori principali mandatați și finanțatori.

Înainte de folosirea noilor fonduri, MedLife se va axa pe integrarea celor 13 companii achiziționate anul acesta.

În următoarele 6-9 luni, compania va acorda atenție la evoluția geopolitică, evoluția pieței de consum și a industriei, în ansamblu, și va acționa cu prudență, ”în funcție de tendințe”.

”Pe termen mediu și lung, păstrăm apetitul de extindere și dezvoltare și, așa cum am anunțat deja acționarii, noile fonduri disponibile reprezintă o rezervă în această direcție pentru noi achiziții sau proiecte organice”, a declarat Mihai Marcu, președinte & CEO al MedLife Group.

MedLife a încheiat primele nouă luni ale anului 2022 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 1,3 miliarde de lei, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut.