FacebookTwitterLinkedIn

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o nouă clinică în București. Clinica Medima Jiului oferă servicii performante de investigare imagistică prin CT și RMN. Investiția în dezvoltarea acesteia a fost de 1,5 milioane de euro.

Pentru dotarea clinicii, Medima Health a achiziționat ultima generație de echipamente de imagistică medicală la nivel mondial, unul dintre acestea fiind aparatul RMN Anke OpenMark 5000. Acesta este primul RMN deschis din cadrul rețelei Medima și vine în sprijinul pacienților care suferă de claustrofobie, probleme de mobilitate sau de greutate, oferind examinări RMN mai confortabile și cu durată redusă.

De asemenea,Medima Jiului este echipat cu un aparat CT Anke Anatom Clarity cu 64 slice-uri care aduce un nou standard în investigarea imagistică preventivă și de diagnostic datorită tehnologiilor inovatoare. Acesta permite obținerea unor rezultate de înaltă calitate, folosind o doză redusă de radiație. Pacienții beneficiază astfel de investigații performante, sigure și rapide pentru diagnosticarea afecțiunilor cu o precizie ridicată, încă din stadiul incipient.

„Deschiderea clinicii Medima Jiului face parte din strategia de extindere a rețelei noastre în capitală, iar prin această investiție intenționăm să facilităm accesul pacienților din această zonă rezidențială la servicii de imagistică medicală de top. Noul centru reunește vectorii de performanță cu care ne-am obișnuit pacienții: tehnologie de vârf, echipă ultraperformantă și rezultate prompte și corecte. Totodată, venim în ajutorul pacienților care suferă de claustrofobie, punând la dispoziția lor RMN-ul deschis, astfel încât să poate efectua investigația cu un disconfort minim”, declară Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health. 

Echipa Medima Health este formată din medici radiologi de elită, cu supraspecializări în domeniu, care acoperă întreaga gamă de examinări de tip RMN și CT. Directorul medical este Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, unul dintre cei mai apreciați experți în imagistică din România, cu o experiență de peste 30 de ani. 

În clinica Medima Jiului, pacienții asigurați prin CAS vor avea decontare nelimitată pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări”, în baza biletului de trimitere de la medicul specialist. Investigațiile de monitorizare se adresează pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli cerebrovasculare, boli neurologice sau COVID-19.

Rețeaua Medima Health a fost lansată în anul 2020, iar în prezent deține 9 clinici de excelență imagistică în București și în țară (Otopeni, Călărăşi, Alba Iulia, Sibiu, Buzău și  Brăila). Rețeaua plănuiește să ajungă la 10 clinici operaționale în 2022. Către finalul anului este preconizată finalizarea Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, un proiect care implică o investiţie totală de circa 5,5 milioane de euro datorită complexității dotărilor – PET – CT și RMN 3 Tesla.