FacebookTwitterLinkedIn

Rețeaua de imagistică medicală și radiologie Medima a deschis o clinică nouă în Focșani, în urma unei investiții în valoare de 1,4 milioane de euro. Compania a achiziționat clinica locală Med Imagistic și a investit în lucrări de modernizare și optimizare a spațiului, precum și în tehnologii RMN.

Rețeaua Medima ajunge astfel la 10 clinici operaționale la nivel național. Coordonatorul echipei locale din Focșani este Dr. Porumb Cătălin, Medic Primar în Radiologie și Imagistică Medicală. 

„România are un decalaj major față de Uniunea Europeană în ceea ce privește atenția acordată prevenției, prin controale medicale regulate. Odată cu dezvoltarea serviciilor de imagistică medicală pe plan local, urmărim să avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin creșterea speranței de viață și tratamente mai puțin costisitoare pentru pacienți”, afirmă Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health. 

De asemenea, pacienții asigurați prin CAS au decontare nelimitată pentru cele 7 tipuri de „Monitorizări”, în baza biletului de trimitere de la medicul specialist. Investigațiile de monitorizare se adresează pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli cerebrovasculare, boli neurologice sau COVID-19. 

Potrivit unui studiu recent, România se află pe ultimul loc la nivelul UE privind utilizarea serviciilor de imagistică medicală. În țara noastră se efectuează un număr mediu anual de 38 examinări la 1.000 locuitori, de 5,4 ori mai mic față de media UE, care este de 204 examinări medii anuale la 1.000 locuitori.