FacebookTwitterLinkedIn

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat marți că Masdar, companie din Emiratele Arabe Unite, care se ocupă cu producţia de energie regenerabilă, este interesată să investească în România, în colaborare cu Hidroelectrica.

Virgil Popescu a discutat cu Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor emirateze în proiecte de investiţii în producţia de energie regenerabilă, nucleară, dar şi despre diversificarea şi intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

Virgil Popescu: „Am avut dialog cu reprezentanţii companiei Masdar, care se ocupă cu producţia de energie regenerabilă.

Sunt interesaţi să investească în ţara noastră în colaborare cu Hidroelectrica şi i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat şi cu reprezentanţii companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiţii în România.

Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice”, conform Agerpres.