FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Într-o perioadă de digitalizare accelerată și de deschidere majoră a proiectelor și investițiilor pentru tehnologie, este de la sine înțeles că vacanța este departe. Pandemia a adus, ca orice criză, și valul de oportunitate și a apăsat pedala pentru transformarea tuturor domeniilor care au înțeles nevoia de eficientizare și că tehnologia este indispensabilă pentru buna lor funcționare, pentru profitabilitate și, în fond, pentru viitorul lor. Pandemia a venit cu nevoia de transfer rapid al activităților în online, cu necesitatea adopției unor strategii bazate pe date, cu nevoia de automatizare etc., iar acum, la un an distanță, într-un mediu de business aflat deja în schimbare, se nasc alte provocări. Deci, pentru noi și domeniul nostru, va fi un proces continuu prin care le vom fi alături organizațiilor în procesul de transformare prin care trec.

Certitudini și predictibilitate

Ca orice companie de tehnologie, evoluția business-ului nostru este direct legată de cea a clienților noștri – din această perspectivă, organizațiile din străinătate par a se fi redresat mult mai rapid decât cele de pe piața locală. Cu toată efervescența de pe piața românească, mult mai clare și mai predictibile par a fi proiectele de pe piețele externe. În această direcție, am concretizat oportunitățile în parteneriate pe termen lung cu firme de tehnologie din Germania, dezvoltând în prezent noi proiecte.

Îngrijorări

Din fericire, momentan ne bucurăm de stabilitate. Nu avem, însă, o predictibilitate în ceea ce privește o eventuală revenire a crizei sanitare și a unor eventuale noi restricții, care ar putea afecta, din nou, mediul de afaceri și, implicit, ar îngreuna și mai mult redresarea economiei locale.

Planuri de business

Cum am amintit deja, diversificăm portofoliul de clienți, ca urmare a oportunităților apărute în urma parteneriatelor cu companii din străinătate. Ne concentrăm, în continuare, pe proiectele de big data și cloud, fără a neglija, însă, partea tradițională de dezvoltare a aplicațiilor web și mobile.

Vacanță în țară sau străinătate

Da, voi petrece vacanța pe care nu am avut-o anul trecut, restrânsă la o săptămână, în Grecia, alături de familie.