FacebookTwitterLinkedIn

Pandemia COVID-19 a avut un impact profund asupra mediului de lucru, iar o schimbare semnificativă este modul în care vedem facilitățile în spațiile de birouri.

Dacă în trecut facilitățile de la birou erau adesea considerate un beneficiu adițional pentru a atrage și reține angajați, acum ele au devenit, fără echivoc, un element cheie în asigurarea flexibilității, sporirii productivității și îmbunătățirii stării de bine a angajaților atunci când vorbim de campusurile de afaceri ale viitorului.

O preocupare constantă pentru crearea și întreținerea unor facilități valoroase pentru angajați poate contribui și la îmbunătățirea sănătății fizice și mentale, consolidarea legăturilor sociale și oferirea unui sentiment de confort celor care lucrează de la birou. De exemplu, un centru de fitness poate încuraja angajații să rămână activi, o cameră de meditație poate oferi un spațiu pentru relaxare, în timp ce o varietate de opțiuni sănătoase pentru prânz îi poate inspira pe oameni să acorde o mai mare atenție nutriției lor.

Atunci când amenajezi un spațiu de lucru, proiectezi, de fapt, un stil de viață pentru oamenii ce îl vor folosi. Prin urmare, devine esențial să pui accent pe cunoașterea profundă a nevoilor angajaților. Care sunt interesele lor? Ce i-ar ajuta să fie mai productivi? Ce i-ar face să se simtă mai confortabil? Prin dedicarea timpului necesar pentru a răspunde acestor întrebări, angajatorii pot crea un mediu de lucru care să aibă un adevărat impact asupra vieții oamenilor.

În plus față de beneficiile fizice, facilitățile pot influența semnificativ rezultatele financiare. Studiile arată că multe companii cu birouri bine concepute au rate mai scăzute de absenteism, productivitate mai mare și satisfacție crescută a angajaților.

Facilități și spații personalizate

Recomandările pentru amenajarea spațiului de birou iau în considerare o serie de factori unici care definesc specificul fiecărei companii, cum ar fi tipul industriei, cultura organizațională și constrângerile bugetare. De asemenea, se acordă o atenție deosebită nevoilor și compoziției demografice a angajaților, iar abordarea personalizată devine din ce în ce mai crucială în evidențierea nuanțelor culturale.

Să luăm în considerare un exemplu: pentru o companie din domeniul tehnologiei, cu o cultură organizațională orientată spre inovare și colaborare, amenajarea biroului ar trebui să includă spații deschise și flexibile pentru facilitarea comunicării. Pe de altă parte, într-o firmă de consultanță juridică, amenajarea biroului se va concentra pe crearea unui spațiu care să poată asigura confidențialitatea informațiilor.

Comunități integrate

Reconceptualizarea mediului de lucru a schimbat perspectiva arhitecților, designerilor și a proprietarilor de clădiri de birou transformându-i din creatori de spații în facilitatori ai experiențelor care pot depăși cadrul spațiului fizic. Aceștia trebuie să identifice și să anticipeze ce experiențe și servicii sunt relevante pentru a răspunde așteptărilor dinamice ale angajaților și organizațiilor. Mai mult decât atât, trebuie să ia în considerare ecosistemele mai largi și să dezvolte strategii personalizate în consecință.

Noua paradigmă a schimbat facilitățile și amenajarea birourilor

În concluzie, în era post-pandemică, a devenit evidentă nevoia de flexibilitate în felul în care muncim, iar organizațiile care oferă angajaților spații și medii de lucru atractive vor avea un avantaj în atragerea și reținerea talentelor într-un peisaj concurențial. În esență, facilitățile devin un element vital în mediul de lucru modern, având un impact semnificativ asupra sănătății, relațiilor și productivității angajaților, atât în prezent, cât și în viitor.

Campusul YUNITY Park, proiectat de Genesis Property, este un spațiu aliniat cu această perspectivă. YUNITY Park este prima implementare a conceptului imobiliar comercial YUNITY, care anticipează felul în care vom lucra în viitor, oferind un spectru de opțiuni alternative și repere pentru experiențele angajaților din campus. Una dintre destinațiile sale remarcabile este amfiteatrul în aer liber cu o capacitate de 1.500 de locuri, la care se vor adăuga centrul de conferințe pentru o audiență de 540 de persoane și foodhall-ul de 4.000 de metri pătrați, toate în imediata vecinătate a unei păduri urbane de 1.000 de metri pătrați. Acestea vor lucra împreună pentru flexibilitatea, productivitatea și starea de bine a angajaților din YUNITY Park, campusul de biroului al viitorului.