FacebookTwitterLinkedIn

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), a declarat că ministerul pe care-l conduce a lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediul de afaceri, în ultimele trei luni, și până în prezent toate se implementează conform aşteptărilor.

Marcel Boloș: „Primim o nouă veste bună din partea Comisiei Europene. Schema de ajutor de stat pentru una dintre măsurile prin care suntem alături de mediul de afaceri a fost aprobată. Vorbim despre finanţări prin care sprijinim refacerea capacităţii de rezilienţă microîntreprinderilor şi IMM-urilor, prin realizarea de investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie sau prestare de servicii, dar şi pentru retehnologizare.

În ultimele trei luni am lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediului de afaceri, care este fără doar şi poate coloana vertebrală a economiei româneşti, iar până în acest moment toate se implementează conform aşteptărilor”, conform Agerpres.

Comisia Europeană a anunţat marţi aprobarea schemei de ajutor de stat pentru România în valoare de 358 milioane de euro pentru susţinerea întreprinderilor în contextul pandemiei de COVID-19.