FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 85% dintre companiile europene consideră amenințările cibernetice o preocupare semnificativă pentru evoluția afacerilor lor, însă doar 30% dintre acestea au o strategie complexă de protecție, deși majoritatea dețin sau operează informații critice sau sensibile, a căror compromitere ar pune în pericol desfășurarea activităților.

„Suntem încurajați să depunem eforturi pentru obținerea mai multor specializări avansate în protecția amenințărilor, astfel încât să existe o poziționare mai bună, pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților în materie de securitate cibernetică” a declarat Mădălina Manon Stratulat, Sales Manager, Dedicated Solutions Business Unit, Asseco SEE (ASEE).

Compania a obținut recent certificarea Microsoft Threat Protection Certification, una din certificările în domeniul Advanced specializations – Security, care îi permite să pună la dispoziția companiilor soluții certificate Microsoft ATP (Advanced Thread Protection), precum Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection, Microsoft Azure Advanced Threat Protection, sau Windows Defender Advanced Threat Protection.

Printre metodele utilizate de companiile europene împotriva atacurilor cibernetice se numără cursuri pentru salariați, angajarea de personal specializat, structuri de răspuns la incidente sau planuri de recuperare a datelor și continuare a activității în urma unor atacuri, relevă un studiu realizat de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică.

Însă, potrivit aceluiași studiu, peste 70% dintre companiile respondente au adoptat doar soluții minimale de securitate cibernetică, precum back-up-ul datelor, antivirus, firewall și actualizări ale software-urilor utilizate.

Adopția rapidă din ultimul timp a transformării digitale a avut ca rezultat creșterea importanței securității cibernetice, nu numai în rândul profesioniștilor IT, ci și în toate departamentele companiilor. Incidentele cibernetice din ultimii ani au repoziționat ca importanță securitatea cibernetică pentru liderii de afaceri, iar adoptarea accelerată a muncii la distanță, a crescut și mai mult importanța protecției datelor pe care organizațiile le gestionează”, precizează compania ASEE.

Integratorul și furnizorul de sisteme, soluții și servicii IT Asseco SEE operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de lei. ASEE în România este una dintre cele mai mari companii.