FacebookTwitterLinkedIn

L’Oréal a anunțat semnarea unui acord cu Natura &Co pentru achiziționarea grupului australian de cosmetice de lux Aēsop, printr-o tranzacție cu o valoare de 2,5 miliarde de dolari.

„Aēsop explorează toate tendințele actuale de creștere a consumului, iar L’Oréal va contribui la valorificarea potențialului său de creștere, în special în China și în industria de retail pentru călători”, a declarat Nicolas Hieronimus, Chief Executive Officer, L’Oréal Group.

Creată în 1987, Aēsop livrează produse pentru îngrijirea tenului, părului și de îngrijire corporală.

Aēsop este distribuit în aproximativ 400 de puncte de vânzare în America, Europa, Australia, Noua Zeelandă și Asia, dar și în China, unde primul magazin a fost deschis în 2022. Brandul a înregistrat vânzări de 537 de milioane de dolari în 2022.

„Cesionarea Aēsop marchează un nou ciclu de dezvoltare pentru Natura &Co. Cu o structură financiară consolidată și un bilanț cu un grad redus de îndatorare, Natura &Co, exercitând o disciplină financiară strictă, va fi în măsură să se concentreze mai mult asupra priorităților sale strategice, în special asupra planului nostru de investiții în America Latină”, a declarat Fábio Barbosa, Chief Executive Officer Natura &Co,