FacebookTwitterLinkedIn

Linia cu ecartament larg din portul Galați a redevenit funcțională joi, 7 iulie, astfel încât trenurile de marfă care vin din Ucraina prin Republica Moldova pot descărca cerealele direct în port, unde se află un siloz cu o capacitate de 25.000 de tone. În aceste condiții, nu mai este necesară transbordarea la frontieră.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că reabilitarea liniei de cale ferată s-a făcut mai repede decât termenul stabilit inițial.

Lucrările de operaționalizare a liniei de cale ferată cu ecartament larg au început pe 6 iunie și aveau ca termen de finalizare luna august, însă deja joi a fost realizată prima probă cu o locomotivă, informează RRA.

Linia de cale ferată cu ecartament larg, cu o lungime de 4,7 km, face legătura dintre Gara Larga Galați-Port Bazinul Nou-Port Galați Mărfuri-Port Docuri și Siloz Port Galați.

Pentru operaționalizarea liniei, CFR Infrastructură a folosit, alături de angajații din Galați, echipe de muncitori mobilizate din Adjud și Buzău, fiind înlocuite peste 1.000 de traverse de cale ferată.