Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Lime versus Flow versus Wolf-e Rides. Tot ce trebuie să știi despre trotinetele electrice, alternativa la traficul aglomerat din București

Trendul trotinetelor electrice pornit în Statele Unite ale Americii a intrat puternic și pe piața locală, în ultimele luni. Traficul aglomerat din București face ca trotinetele electrice să fie alternativa de transport ideală, nepoluantă, cererea pentru astfel de vehicule fiind din ce în ce mai mare.
trotinete electrice

Astfel, pornind de la modelul Uber sau Bolt, pentru cei care au nevoie să se deplaseze rapid pe distanțe mici, pe piața din București au intrat trei companii de închiriere de trotinete: Wolfe-e Rides, Flow și Lime.

Wolf-e Rides este prima companie de ride sharing de trotinete electrice lansată pe piața din România, în aprilie, și este fondată la nivel local, de către cinci investitori, printre care Ciprian Păltineanu, fost bancher de investiții, care în prezent este angel investor. Wolf-e Rides este disponibilă în zona de Nord a Bucureștiului, zonă care concentrează cele mai multe clădiri de birouri.

În luna mai, în București s-a lansat o altă companie de ride-sharing de trotinete, Flow, având o flotă de 500 de trotinete electrice, doi dintre acționarii acesteia fiind Bogdan Enoiu, șeful McCann Erickson și Iulian Pădurariu, unul dintre fondatorii serviciului de carsharing GetPony. În prezent, pe piața din România există 1.000 de trotinete electrice Flow și 124 de dock-uri de încărcare.

Start-up-ul american Lime, prezent deja în multe orașe din lume, este cea mai recentă companie intrată pe piața din România, în partenerat cu primăria Capitalei, cu o flotă de 1.000 de trotinete, amplasate în zonele aglomerate din București, la gurile de metrou, în parcuri etc. Urmează ca Lime și Flow să se lanseze și pe piața din Cluj-Napoca.

 

Cât costă să închiriezi o trotinetă electrică?

De exemplu, Wolf-e Rides are un tarif de 2 lei pentru deblocare și 0,5 lei pe minut. Flow percepe 2 lei pentru deblocare și 0,4 lei/minut, iar Lime 3 lei deblocarea și 0,6 lei/minut. Mai mult, Lime a adus conceptul de „juicers”, prin care bucureștenii vor primi bani dacă iau acasă trotinetele electrice pentru a le încărca.

Cum funcționează serviciile de ride-sharing de trotinete?

Cei care doresc să folosească trotineta electrică pentru scurt timp, pentru a se deplasa la locul de muncă, la întâlniri sau doar pentru a se plimba, trebuie să descarce pe telefonul mobil o aplicație, unde își înregistrează datele cardului, deblochează trotineta pe care doresc să o închirieze, iar la finalul cursei o poe lăsa unde doresc, urmând ca banii să fie retrași de pe card.

Cât costă să îți cumperi o trotinetă electrică?

Cei care folosesc trotinetele electrice mai des își pot achiziționa o trotinetă, în detrimentul închirierii. Potrivit unui sondaj efectuat de evoMAG, 2 din 10 români intenționează că cumpere o trotinetă electrică până la finalul acestui an. Bugetul alocat de români pentru achiziția unei trotinete electrice este în creștere, consumatorii fiind dispuși să cheltuiască, în medie, 2.000 de lei, potrivit datelor evoMAG.

Citește și: Sondaj evoMAG: 2 din 10 români vor să achiziționeze o trotinetă electrică până la finalul anului

Inclusiv din ce în ce mai multe companii cumpără trotinete electrice pentru angajații lor, pe care îi încurajează să le folosească pentru a merge la întâlniri evitând să rămână blocați în trafic.

Bugetul alocat de români pentru achiziția unei trotinete electrice este în creștere, consumatorii fiind dispuși să cheltuiască, în medie, 2.000 de lei, potrivit datelor evoMAG.

Principalele beneficii ale utilizării unei trotinete electrice sunt: ușurință în deplasare, rapiditate, autonomie, economisirea timpului petrecut în trafic, fiind în același timp un mijloc de transport nepoluant. În funcție de model, trotinetele electrice pot avea o autonomie de câteva ore.

Pe unde putem merge cu trotinele electrice?

Este recomandată folosirea pistelor de biciclete sau, în lipsa acestora, carosabilul, care însă poate fi periculos.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii