FacebookTwitterLinkedIn

Decizia de cumpărare vine pe fondul utilității mari a produsului și ca răspuns la traficul aglomerat din marile orașe din România.

Bugetul alocat de români pentru achiziția unei trotinete electrice este în creștere, consumatorii fiind dispuși să cheltuiască, în medie, 2.000 de lei, potrivit datelor evoMAG.

„Cererea mare și în continuă creștere pentru trotinetele electrice a făcut ca acestea să fie produsele cu cea mai mare ascensiune a vânzărilor în ultimul an. De aici și interesul nostru de a-i aduce împreună, pe evoMAG.ro, pe toți furnizorii și producătorii de trotinete electrice prezenți pe piața din România, reușind astfel să le oferim clienților cea mai mare și diversă gamă de trotinete electrice din România”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, care este și fondatorul companiei.

În prezent, evoMAG listează 150 de modele de trotinete electrice de la 30 de producători, cu prețuri ce variază între 1.000 de lei și 12.000 de lei.

Citește și: Românii vor achiziționa cu 20% mai multe stații de încărcare electrice în 2019

Trotinetele electrice au fost introduse în portofoliu începând cu jumătatea anului trecut, alături de biciclete electrice, hoverboard-uri, skateboard-uri electrice și monocicluri electrice, alcătuind categoria de „vehicule electrice”.

Trotinetele electrice sunt achiziționate cu precădere de bărbați (reprezentând 80% dintre cumpărători), cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care  fie sunt pasionați de mișcare și activități în aer liber, fie vor să găsească o alternativă la aglomerația din marile orașe și să economisească timp în trafic.

În mod obișnuit, clienții care își doresc o trotinetă electrică încep prin a achiziționa produse mai ieftine, vehiculele electrice reprezentând o categorie de produse relativ nou introdusă pe piața din România. Astfel, clienții optează inițial pentru un model dintr-o categorie de preț mai scăzut, pentru că își doresc să beneficieze de avantajele pe care le oferă o trotinetă electrică, precum ușurință în deplasare și manevrabilitate, rapiditate, autonomie etc., însă nu sunt dispuși la investiții mai mari. Ulterior achiziționează trotinete electrice mai scumpe, care oferă autonomie mai mare, sunt mai confortabile și mai ușoare.

De ce țin cont românii atunci când achiziționează o trotinetă electrică: autonomia trotinetei;, dimensiunea acesteia, designul, cât de rapid accelerează, puterea motorului, frâne, timpul de încărcare, dotări (claxon, oglinzi, lumini).

Trotinetele electrice au devenit o opțiune de luat în calcul de tot mai multe business-uri. Astfel, companii care activează în domenii precum food delivery, logistică, sau companiile care investesc în instrumente de creștere a productivității angajaților etc. au început să caute noi resurse pentru creșterea afacerilor, punând un accent tot mai mare pe mobilitate.

Avantajele utilizării trotinetelor electrice pentru business-urile de food delivery: autonomia (4-10 ore) și timpul redus de încărcare; ușurință în manevrabilitate; dimensiune și greutate reduse; costuri foarte mici (4 – 6 lei per watt); amortizarea trotinetei în prima lună de livrări.

Beneficii pentru angajați: deplasare ușoară și rapidă între întâlniri; deplasare rapidă de acasă până la birou și invers; economisirea timpului petrecut în trafic, nu necesită loc de parcare; mijloc de transport ecologic.

evoMAG pune la dispoziția clienților și posibilitatea testării trotinetelor electrice, fiind singurul magazin online din România care oferă acest lucru. Astfel, trotinetele electrice pot fi testate la showroom-ul evoMAG din Splaiul Unirii, nr. 257 – 259. De asemenea, evoMAG pune la dispoziția clienților service dedicat pentru repararea trotinetelor.