FacebookTwitterLinkedIn

Libris.ro a finalizat în octombrie noul depozit de carte, a cărui construcție a demarat în urmă cu 12 luni. Investiția, inițial estimată la 3 milioane de euro, a ajuns la aproape 4 milioane de euro.
Suprafața noului depozit este de 5.000 de metri pătrați, de trei ori mai mare față de fostul depozit și permite un stoc constant de peste 3 milioane de cărți, dar și produse din celelalte game prezente pe site: muzică, jocuri, jucării și alte articole care completează experiența lecturii.

Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro: “Noul depozit permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca lucrările și mutarea să fie încheiate înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obișnuit clienții și în această perioadă aglomerată. Depășirea costurilor estimate inițial s-a datorat atât standardelor de calitate ridicate ale imobilului și cerințelor de securitate, dar și investiției în softul de gestiune a depozitului, care va genera o creștere a eficienței de 20-30%. Compania a ales sistemul pentru managementul depozitului (WMS) de la Senior Software, pentru a-și automatiza operațiunile din noul spațiu de stocare, ceea ce va crește semnificativ capacitatea de livrare și acuratețea datelor”.

Odată cu implementarea sistemului WMS și mutarea în noul depozit, productivitatea angajaților Libris va spori prin eliminarea activităților manuale repetitive, iar optimizarea spațiului de stocare și a rutelor de deplasare în depozit vor determină identificarea rapidă a articolelor. În plus, se adaugă reducerea considerabilă a erorilor umane și un timp mult mai scurt de procesare a comenzilor.

Pentru campania de Black Friday, care este programata pentru 16 noiembrie, reprezentantii Libris.ro estimează peste 17.000 de comenzi. Reducerile de până la 90% vor fi aplicate pentru o colecție de titluri aflate în lichidări de stoc, iar 60 – 70%  din produsele aflate pe site vor avea reduceri mai mari decat în promoțiile obișnuite.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL NAȚIONAL – OCTOMBRIE 2018

După primele 9 luni ale lui 2018, Libris.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, în creștere cu 34% față de perioadă similară din 2017. Pentru întreg anul, reprezentanții Libris.ro estimează o creștere totală de până la 40% față de anul precedent, urmând să depășească astfel pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri.