FacebookTwitterLinkedIn

Liberty Steel Group, controlat de omul de afaceri Sanjeev Gupta (foto), a încheiat un acord de tip standstill (acord de amânare la plată) cu principalul creditor, Greensill Bank, privind liniile de credit ale grupului aferente activităților siderurgice din Europa.  

Conform acordului, toate acțiunile de executare sunt suspendate pentru liniile de credit acordate de Greensill Bank către Liberty în 2019. Acordul este valabil până la 31 octombrie 2022 și poate fi prelungit până la finalul anului 2022.

Greensill Bank, cu sediul în Germania, a fost o subsidiară a Greensill Capital, principalul finanţator al grupului, care a intrat în insolvenţă anul trecut.

În prezent, grupul controlat de Gupta trece printr-un proces de restructurare a businessului global.

“Operațiunile globale LIBERTY continuă să aibă performanțe solide, LIBERTY Galați dublându-și cifra de afaceri anuală la 9,3 miliarde de lei și atingând EBITDA de 1,7 miliarde de lei și un profit net de 1,36 miliarde de lei la 31 decembrie 2021. Considerăm că aceste rezultate demonstrează progresul transformării LIBERTY Galați care a obținut cele mai bune rezultate financiare, operaționale și de management din ultimul deceniu”, a declarat Ajay Aggarwal, Președinte LIBERTY Steel Group Europe și Chairman of the Board LIBERTY Galați.