Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Lanțul internațional de farmacii Dr.Max a finalizat contractul de achiziție a grupului românesc A&D Pharma

Lanțul internațional de farmacii Dr.Max, cea mai mare rețea de farmacii din Europa Centrală și unul dintre primele patru lanțuri de farmacii din Europa (cu operațiuni în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia), a anunțat că a finalizat contractul de achiziție a grupului A&D Pharma Group, făcută prin intermediul Glebi Holdings.
sensiblu.jpg

Tranzacția mai trebuie să obțină acordul autorităților pentru concurență, iar valoarea acesteia nu a fost făcută publică.

A&D Pharma deține rețelele farmaceutice Sensiblu și Punkt, distribuitorul Mediplus în Romania și A&D Pharma Marketing & Sale, platformă de marketing și vânzări farmaceutice pentru Europa Centrală și de Est.

La momentul tranzacției, Dr.Max operează 31 de farmacii în România, de la preluarea rețelei de farmacii Arta, în luna iunie a acestui an.

Prin achiziția grupului A&D Pharma, Dr.Max își întărește prezența în Europa Centrală și își consolidează poziția de lider în segmentul serviciilor complete de sănătate din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr.Max.

În urma preluării celor 631 de farmacii a principalului distribuitor de medicamente din România și a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajați, Dr.Max va deveni liderul pieței farmaceutice din România, precizează reprezentanții Dr.Max.

Am adus lanțul nostru de farmacii în poziția de lider de piață, în special în Cehia, Slovacia și Polonia, în principal prin serviciile profesioniste, calitatea produselor și accesibilitatea oferite”, a adăugat Ferrandino.

Piața românească este foarte atractivă pentru Dr.Max, au anunțat reprezentanții companiei, care au încă planuri de extindere în Europa.

Dr.Max, care este deținut de fondul de investiții Penta Investments, operează peste 1.300 de farmacii în ECE, care generează vânzări totale de 1,25 de miliarde de euro. Preluarea grupului A&D Pharma va spori vânzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde de euro, iar compania va deveni un jucător pan-european cu peste 12.000 de angajați.

Fondat în 1994, Penta este un grup de investiții din Europa Centrală. Pe lângă sectorul de sănătate, grupul desfășoară și activități de servicii financiare, producție, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media. Companiile din portofoliul grupului angajează peste 32.000 de persoane, iar activele grupului se ridicau la 8,5 miliarde euro în 2016. Penta desfășoară activități în mai mult de zece țări europene și are reprezentanțe în Praga, Bratislava și Varșovia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii