FacebookTwitterLinkedIn

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MET, va fi inclusă de la 20 martie 2023, în indicele BETAeRO. Decizia a fost aprobată în Ședința trimestrială a Comisiei Indicilor BVB, iar Meta Estate Trust se va afla în Top 5 ca pondere în indice BET AeRO. 

„Meta Estate Trust este în top 5 societăți în ceea ce privește ponderea în componența indicelui BETAeRO. Decizia confirmă, o dată în plus, performanța companiei noastre și ne bucurăm că mai punem un pilon la dezvoltarea și impactul companiei pe piața de capital”, a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust. 

Potrivit afirmațiilor sale, Meta Estate Trust îndeplinește criteriile pentru includerea în indexul BETAeRO datorită volumului de tranzactionare, capitalizării companiei și free-float-ului, iar acest pas va duce la creșterea vizibilității companiei în comunitatea locală de investitori. 

Rezultatele financiare preliminare neauditate aferente 2022 arată că Meta Estate Trust a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent. De asemenea, compania și-a atins ținta de profit brut anunțată, ajungând la cca. 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei.