FacebookTwitterLinkedIn

Tesla a început anul cu un mare raliu al acțiunilor sale, care au recuperat până la această oră pierderile dintr-un 2022 foarte greu, potrivit Business Insider. Acțiunile au crescut cu 63.4%, la un pic peste $201 – rezultat la finalul zilei de ieri.

Această recuperare fabuloasă înseamnă pentru Tesla recuperarea celor $700 de miliarde pierduți anul trecut în valoarea de piață. Motivele căderii din 2022 țin, pe lângă condițiile globale socio-economice și instabilitatea geo-politică, de preluarea haotică a Twitter de către Elon Musk, care a redus încrederea investitorilor în capacitatea acestuia de a fi un lider și pentru Tesla, odată ce este atât de implicat în restructurarea noii sale achiziții. 

Între timp, încrederea investitorilor a crescut mult și tendința globală de reducere a ratelor dobânzilor ajută, pentru că eliberează numerar care este parte centrală în evaluarea valorii de piață. Creșterea valorii acțiunilor Tesla a depășit atât estimările S&P 500, care erau de doar 7%, cât și cele ale Nasdaq Composite, care erau de 14%.  

Tesla a reușit să bată aceste estimări cu o creștere-record datorită strategiei agresive de reducere a costurilor, care a avut efecte vizibile imediat. Veniturile celui de-al patrulea trimestru al anului au crescut cu 37% față de cele ale perioadei similare a anului trecut, atingând $24.3 miliarde (estimarea analiștilor era de $24.1 miliarde).