FacebookTwitterLinkedIn

HeartSong Lodge & Resort este inspirat din copilăria lui Dolly Parton, petrecută la poalele munților Great Smoky.

Cunoscută drept compozitoare, cântăreață, textieră și actriță, Dolly Parton se dovedește o foarte abilă femeie de afaceri. Parton tocmai a inaugurat al doilea hotel din ceea ce este pe cale să devină rețeaua Dollywood.

În Tennessee, Dollywood este cunoscut drept business-ul care mizează pe farmecul și forța de atracție pe care le exercită muzica și personalitatea lui Dolly Parton, cântăreața fiind parteneră de afaceri cu grupul Herschend Family Entertainment. Dollywood este numele generic care încorporează un parc de distracții care se întinde pe 61 de hectare, parcul acvatic Dollywood’s Splash Country, de 14 hectare, și hotelul DreamMore Resort & Spa, deschis în 2015.

Amenajat în stil high-fashion rustic, după cum însăși cântăreața l-a descris la inaugurare, noul hotel HeartSong Lodge & Resort are 302 camere și își trage numele din cântecul „Heartsong”, lansat în 1994 și în care artista vorbește despre originile ei din zona rurală a Tennessee-ului.

Dolly Parton la inaugurarea HeartSong Lodge & Resort © Curtis Hilbun / Dollywood

Dolly Parton a fost a patra născută într-o familie modestă, cu 12 copii, care împărtășeau pasiunea pentru muzică. „Când te naști într-o familie numeroasă, înveți să ai grijă de ceilalți, de vecini, de prieteni, de oaspeți –  acesta este spiritul care ne unește aici, la Dollywood”, a declarat cântăreața la ceremonia de inaugurare, citată de CNN.

Piscinele, atât cea exterioară, cu cascadă, cât și cea interioară, sunt supravegheate de salvamari. O vatră de foc de mari dimensiuni este locul unde au loc ocazional concerte. Salonul Acoustic Lobby, cu un candelabru din chitări acustice și costumele exuberante ale lui Dolly expuse pe pereți, poate fi rezervat pentru cine private.

Restaurantul principal, Ember & Elm, servește micul dejun și cina a la carte, meniul fiind bazat în principal pe rețete clasice din Sud. În imediata vecinătate, restaurantul High Note este deschis pe tot parcursul zilei.

Fiind un hotel de familie, HeartSong are o ofertă bogată de activități pentru copii, inclusiv un club de lectură, întrucât Dolly își propune să promoveze lectura.

Muzica rămâne însă predominantă. Una dintre clientele hotelului este educatoare la o grădiniță din Georgia. Tânăra este atât de pasionată de muzica lui Dolly Parton încât a inclus-o în metoda ei de predare. În fiecare an, la „absolvirea” grădiniței, copiii pun în scenă un spectacol cu cântecele lui Dolly. Unele versuri sunt adaptate, ca să se potrivească cu programul copiilor: de exemplu, „9 to 5” este „8 to 3”. „Sigur, ne place exuberanța și strălucirea ei”, declară educatoarea pentru CNN. „Dar mesajul ei este despre bunătate. Ne învață să fim buni cu toată lumea. Și asta vreau și eu să-i învăț pe copii.”