FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de materiale izolante Knauf Insulation a început construcția noii unități de producție din Târnăveni, care urmează să fie pusă în funcțiune în 2024. Unitatea va avea o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați și va angaja peste 100 de persoane.

”Anul acesta am făcut incă un pas foarte important pentru business-ul nostru din România, cu impact direct la nivel de comunitate locală și nu numai. Implementarea investiției va avea un efect multiplicator în economie prin antrenarea altor investiții conexe și dezvoltarea furnizorilor locali de produse și servicii din regiune”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Investiția totală în proiectul Knauf Insulation din Târnăveni, județul Mureș, se ridică la peste 135 milioane de euro și va avea un impact important asupra cifrei de afaceri a companiei, care va crește cu peste 50 milioane euro anual.

În luna martie a anului trecut, Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fostei fabrici de vată minerală Gecsat din Târnăveni.

În prima etapă, finalizată anul trecut, compania a investit peste 4 milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie la începutul anului, pentru a crește producția de la 7.000 la 10.000 de tone pe an de vată minerală.

În urma lucrărilor de demolare și modernizare a fostei fabrici Gecsat din Târnăveni, anul trecut, Knauf Insulation a reușit recuperarea și reciclarea a peste 23.000 metri cubi de deșeuri de cărămidă și beton.

Knauf Insulation are peste 40 de ani de experiență în industria de izolații, aproape 6000 de angajați în 40 de țări și 28 de unități de producție în 15 țări.

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 40.000 de angajați în 90 de țări, și  300 de fabrici la nivel modial cu vânzări de 12,5 miliarde de euro în anul 2021.

Grupul Knauf a fost fondat în 1932 și este o companie independentă de familie.