FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat liderilor Coaliției PSD-PNL-UDMR să încheie rapid negocierile privind repartizarea ministerelor după rotaţia premierilor. El se aşteaptă ca săptămâna viitoare să se intre în procedurile constituţionale pentru formarea noului cabinet care va fi condus de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Klaus Iohannis: „Chestiunile legate de împărțirea ministerelor, de cine și cum face coaliția, sunt chestiuni care se negociază între partide. Nu este o negociere la care trebuie să participe președintele statului, însă așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare, să se intre efectiv în procedurile care se vor finaliza, sper, în puține zile cu un nou guvern prin care se realizează așa-numita rotație. Adică prim-miniștrii să se schimbe și ministerele să se ocupe cu oameni performanți”, conform RRA.

Discuţiile din Coaliţie sunt concentrate în prezent pe reducerea numărului de ministere şi, potrivit unor surse politice, este posibil ca Ministerul Turismului să fie comasat cu cel al Economiei, iar Ministerul Familiei cu cel al Muncii.