FacebookTwitterLinkedIn

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că starea de alertă în România nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.

Klaus Iohannis: „Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă descendentă accelerată, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea aceste situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, conform Agerpres.

„Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze, în continuare, evoluţia pandemiei care sperăm că se apropie de final”, a mai declarat președintele, arătând că trebuie să rămânem vigilenţi şi pe mai departe.

Klaus Iohannis a menţionat că a fost „o perioadă de mari sacrificii pentru români, dar, în acelaşi timp, o perioadă în care am descoperit noi valenţe ale solidarităţii, ale spiritului civic, ale dedicării şi implicării”.