FacebookTwitterLinkedIn

Locuri de munca precum „contabil”, „casier”, „operator call center” sau „data entry” și orice altul ce poate fi înlocuit de inteligența artificială sau procese robotizate (AI/RPA) vor fi din ce în ce mai puține în următorii 4-5 ani, potrivit unei analize realizare de compania de soluții de resurse umane K2S – Key 2 Success.

În schimb, unele dintre cele mai căutate roluri în viitorul apropiat vor fi cele de „Chief Sanity Officer” (Director de Sănătate & Wellbeing la nivelul organizației),  „Digital Resource Conductor” (Coordonator al Resurselor Digitale) ori „Director of Storytelling”.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, rata șomajului în România înregistrată la finele lunii august 2021 (*conform celor mai recente date disponibile) a atins un minim istoric (2,93%), cu 0,37% mai mică față de cea consemnată în luna similară din 2020. “Competiția în acest moment pe piața muncii se duce nu doar la nivelul forței de muncă formate din lucrători în diverse industrii, cât și la nivelurile de specialiști și manageri pe diverse paliere de management”, conform specialiștilor K2S.

De asemenea, cele mai active domenii ce caută tranziția tehnologică sunt retail, agribusiness, energie, servicii financiare, industria medicală, etc.