FacebookTwitterLinkedIn

JPMorgan Chase a declarat că Insulele Virgine americane i-au oferit lui Jeffrey Epstein facilităţi fiscale de peste 300 de milioane de dolari şi nu au aplicat legeislaţia privind monitorizarea infractorilor sexuali, protejându-l pe acesta, care a oferit bani şi cadouri unor oficiali de top.

Într-o declaraţie depusă în justiţie, cea mai mare bancă din SUA a descris, de asemenea, modul în care Epstein ar fi plătit entităţilor de aplicare a legii, cum ar fi Departamentul de Poliţie din Insulele Virgine, transmite Reuters.

Noua declaraţie face parte din efortul JPMorgan de a arăta că Insulele Virgine americane, inclusiv fosta primă doamnă Cecile de Jongh, ”au facilitat în mod activ” abuzul sexual al lui Epstein asupra femeilor tinere şi adolescentelor.

JPMorgan se apără în instanţa federală din Manhattan împotriva procesului din teritoriu intentat în decembrie pentru relaţia sa cu Epstein, care a fost client al băncii din 1998 până în 2013.

Insulele Virgine americane, unde Epstein deţinea două insule învecinate, au acuzat JPMorgan că a facilitat faptele lui Epstein prin furnizarea de servicii bancare şi permiţându-i să plătească victimele.

JPMorgan a fost de acord săptămâna trecută să plătească 290 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces din partea a zeci de acuzatori ai lui Epstein, fiind în aşteptarea aprobării acestuia de către instanţă.

Epstein s-a sinucis la vârsta de 66 de ani într-o celulă de închisoare din Manhattan, în august 2019, în timp ce aştepta un proces pentru trafic sexual.