FacebookTwitterLinkedIn

Proprietarul și dezvoltatorul imobiliar GTC România a semnat un contract pe termen lung cu British Council pentru deschiderea unui centru educațional în City Gate South Tower, în nordul Bucureștiului. Tranzacția a fost intermediată cu ajutorul companiei CBRE.

Cu o suprafață de peste 430 mp, acesta este primul astfel de centru din noua strategie a British Council, care are ca obiectiv să interacționeze cu studenții săi în locații cât mai accesibile pentru aceștia, vizând noi spații pe lângă sediul său tradițional. 

Situat în Piața Presei Libere, City Gate South Tower are una dintre cele mai mari parcări din oraș, cu peste 1.000 de locuri. Complexul are o suprafață totală închiriabilă de 47.700 mp și este format din două clădiri turn (parter + 18 etaje), fiind certificat LEED GOLD.

Anul trecut, complexul a trecut printr-un proces de renovare, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro. Clădirile au beneficiat de îmbunătățiri atât în interior, cât și în exterior, cu modernizarea zonelor principale de recepție, și diferitelor structuri și facilități ale clădirilor. 

„Infrastructura, facilitățile și amplasarea strategică a City Gate South Tower, susținute de conexiuni excelente la rețeaua rutieră și de transport în comun, au făcut ca această clădire să devină o alegere optimă pentru noi atunci când am analizat unde să ne extindem prezența”, a declarat Christopher Holmes, Director Teaching, British Council.

Asistat tot de CBRE, British Council va deschide un al doilea centru de predare în Sectorul 6. Cele două noi centre își vor deschide porțile în toamna acestui an.