FacebookTwitterLinkedIn

Seven Seas Grandeur Observation Lounge

La început a fost un ou. Operatorul de croaziere Regent Seven Seas Cruises a comandat la House of Fabergé un ou-bijuterie, specialitatea Casei, pentru noua sa navă, Seven Seas Grandeur. Denumit Journey in Jewels și inspirat de așa-numitul Winter Egg din 1913, bijuteria-obiect de artă are 18 cm înălțime și va fi prezentată în luna decembrie, în cadrul voiajul inaugural al lui Grandeur, urmând ca apoi să fie expusă permanent la bordul acesteia.

Journey in Jewels (schiță)

Regent Seven Seas Cruises și House of Fabergé și-au propus apoi să ridice ștacheta în domeniul croazierelor de lux, lansând programul Fabergé Spotlight Voyage. Primul voiaj a avut loc în iunie, cu vasul Seven Seas Splendor, la bordul căruia s-au aflat, printre alții, cumpărătorul „oului de dragon” Fabergé Game of Thrones, în valoare de 2,2 milioane de dolari, și pictorul Ralph Heimans, autorul portretului reginei Elisabeta a II-a pentru Jubileul de Diamant.

Itinerariul de zece nopți a inclus o oprire la Londra, unde pasagerii au beneficiat de un tur privat la Westminster Abbey, având-o ca ghid pe Lady Penny Mountbatten. În vârstă de 57 de ani, Lady Mountbatten a fost căsătorită 17 ani cu lordul Ivar Mountbatten, văr de-al treilea cu regina Elisabeta a II-a. Cei doi au trei fete și au divorțat amiabil în 2011, când lordul a decis să dezvăluie că este homosexual. În 2020, acesta s-a căsătorit cu un bărbat și, într-un admirabil gest de loialitate și curaj – într-o țară în care multă vreme homosexualitatea a fost considerată o infracțiune -, fosta soție a fost cea care l-a condus la altar.   

Cel mai nou vas de croazieră din portofoliul Regent, Seven Seas Grandeur va fi gazda următorului voiaj Fabergé Spotlight, programat pe 1 iulie 2024. Măsurând 220 de metri, nava are la bord o colecție de artă în valoare de multe milioane de dolari și este compartimentată exclusiv în apartamente cu balcon. Deservită de un echipaj de 548 de membri și având o capacitate de  746 de pasageri în 373 de apartamente, Grandeur va pleca din Roma și va naviga zece zile pe Marea Mediterană, cu opriri în Salerno, Malta, Palma de Mallorca și Marsilia, destinația finală fiind Monte Carlo. 

Seven Seas Grandeur va fi „botezată” de Sarah Fabergé, strănepoata lui Peter Carl Fabergé, fondatorul legendarei case de bijuterii, în cadrul unei ceremonii restrânse care va avea loc în luna decembrie, după care va pleca în călătoria inaugurală de trei zile în Caraibe.

Regent Suite
Regent Suite

Oaspetele VIP al croazierei din 2024 va fi Sarah Fabergé, „nașa” navei, care va susține o prezentare despre arta realizării de bijuterii din email în boutique-ul pop-up Fabergé de la bordul lui Grandeur.

Fabergé produce cam 4000 de ouă pe an, pentru realizarea manuală a unei singure piese fiind necesare aproximativ 120 de ore. Un designer sau un bijutier au nevoie de 10-15 ani de experiență pentru a ajunge să lucreze pentru Fabergé.

La bordul lui Grandeur, prețurile pentru Fabergé Spotlight Voyage pornesc de la 13.099 dolari de persoană în Veranda Suite (30 de metri pătrați) și urcă până la 59.999 de dolari pentru Regent Suite, care are 400 de metri pătrați.