FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat firma Stockestate Crowdfunding să opereze o platformă digitalizată de finanțare participativă prin intermediul împrumuturilor dedicată investitorilor imobiliari.

,,Credem că este momentul potrivit pentru o astfel de platformă, în condițiile în care dezvoltatorii imobiliari încep să se lovească de reticența băncilor de a acorda finanțări, iar România este un loc în care investitorii au un apetit mai ridicat pentru investiții imobiliare față de alte țări din regiune’’, a declarat Vicențiu Vlad, CEO al platformei Stock.estate.

Serviciile livrate de Stockestate Crowdfunding constau în facilitarea acordării de împrumuturi prin punerea în legătură a investitorilor interesați să acorde finanțare cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare.

Platforma digitală analizează proiectele imobiliare care prezintă potențial, le sprijină în pregătirea campaniei de crowdfunding, iar apoi le prezintă investitorilor, care fi persoane fizice sau juridice.

Investitorii acordă împrumuturile pentru perioade pornind de la șase până la 60 de luni, în funcție de specificul proiectelor în care investesc.

La rândul lor, dezvoltatorii imobiliari pot obține finanțare de la un număr mare de investitori prin intermediul platformei pentru finalizarea sau dezvoltarea proiectelor lor imobiliare.

Scopul platformei este să ofere investitorilor oportunități de a participa la proiecte imobiliare cu potențial de randament situat între 10% și 15%, sub forma unor dobânzi acordate pentru sumele investite, precizează compania.