FacebookTwitterLinkedIn

Kenvue, producătorul brandului Tylenol, medicament analgezic și antipireic, a declarat că Johnson & Johnson (J&J) își va vinde acțiunile rămase în companie, de 9,5%, la aproximativ un an după ce conglomeratul din domeniul sănătății și-a listat afacerea de sănătate pentru consumatori.

Oferta pentru cele 182,3 milioane de acțiuni ale Kenvue ar avea o valoare de aproximativ 3,75 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters

J&J a finalizat cea mai mare schimbare din istoria sa de 137 de ani pentru a se concentra pe afacerile sale farmaceutice și dispozitive medicale. În mai anul trecut, compania a vândut 172,8 milioane de acțiuni deținute la Kenvue pentru a strânge 3,8 miliarde de dolari (3,5 miliarde de euro) și și-a redus participația în următoarele trei luni.

J&J își va schimba participația cu Goldman Sachs și J.P. Morgan Securities în contul datoriei sale, a declarat Kenvue. Goldman Sachs, J.P. Morgan și BofA Securities sunt principalii manageri în comun.

Conglomeratul farmaceutic s-a concentrat pe cele 15 mărci prioritare ale sale și, la începutul acestei luni, a declarat că va reduce cu 4% forța sa de muncă la nivel global.