FacebookTwitterLinkedIn

Pentru cinci milioane de dolari, John Travolta este dispus să se despartă de proprietatea sa de pe insula Islesboro din Maine.
Travolta a vizitat pentru prima dată insula cu 30 de ani în urmă, la invitația actriței Kirstie Alley, partenera sa din seria „Uite cine vorbește” (și tovarășă întru credință – ambii sunt scientologi), care deținea aici o vilă cu ieșire la ocean. Pe atunci proaspăt căsătorit cu Kelly Preston (care s-a a stins anul trecut), Travolta a profitat de ocazia de a cumpăra în 1991 uriașul domeniu de 48 de acri (aproape 20 de hectare) și la fel de impresionanta clădire cu 20 de dormitoare și o suprafață locuibilă de 1.000 de metri pătrați.

Reședința a fost proiectată de biroul de arhitectură Peabody and Sterns pentru moștenitorul unei familii de bancheri, construcția fiind finalizată în 1904. După ce soții Travolta au cumpărat proprietatea, vila a fost amenajată de designerul Christopher Boshears într-o exuberanță de culori. Practic, cu excepția băilor și a bucătăriei, nu există suprafață – de la tapet, draperii și perdele până la covoare, perne și cuverturi – fără un imprimeu, de preferință, cât mai încărcat.

La intrare, foaierul are dimensiunile unui hol de hotel, cu zone de relaxare, conversație și un bar rustic. O canapea roz și șemineul cu piatră de râu domină livingul suficient de spațios încât să includă și o masă pentru patru persoane. Adevărata sală de dining, în nuanțe crem, oferă loc la masă pentru 12 oaspeți.

La etaj, o logie într-o explozie de culori pastelate oferă o vedere pe două părți asupra pădurilor din apropiere. Canapelele cu huse cu motive bogate, pernele de toate culorile și nuanțele și păturile călduroase asigură petrecerea unei după-amieze plăcute chiar și în zilele însorite, dar reci, specifice începutului de primăvară.

Cu mobilierul său alb cu blaturi din lemn, bucătăria pare să fie unul dintre spațiile reședinței în care delirul coloristic al designerului s-a oprit să-și tragă sufletul. Deși este spațioasă și luminoasă și dotată cu electrocasnice high-end, impresia de aglomerat persistă și aici, poate datorită veselei vizibile în dulapurile cu geamuri din sticlă transparentă.

La etajul al doilea, cele paisprezece camere de oaspeți își dispută patru băi, în timp ce la etajul al treilea intri în „Lumea copiilor”: spațiul este amenajat exclusiv pentru cei mici, cu sală de clasă, bibliotecă, zonă de luat masa, teatru cu scenă și patru dormitoare tematice, printre care o cameră a prințeselor și una a lui Peter Pan.

Între colorata reședință și țărm este o bucată bună de drum, dar minimul efort făcut cu deplasarea este răsplătit de frumusețea pădurii și de docul cu apă adâncă de pe malul golfului care poartă melodioasa denumire de Sabbathday Bay. În curtea din spatele casei este amenajată o piscină cu toate utilitățile, pentru cei care nu vor să își pună rezistența la încercare în apele golfului.

Travolta nu este pasionat de sporturile nautice, fiind însă un reputat colecționar de automobile și avioane. În garajul reședinței actorul păstra un Rolls-Royce din 1977, cu care făcea din când în când plimbări pe domeniu.

De ceva timp, John Travolta pare că încearcă să-și concentreze portofoliul imobiliar. În 2017, a cumpărat cu trei milioane de dolari o vilă în Clearwater, Florida, iar în 2019 încă una în Calabasas, o suburbie de lux a Los Angeles-ului. Apoi, la începutul anului trecut, a vândut pentru 18 milioane de dolari o proprietate pe care a deținut-o multă vreme în Brentwood. De asemenea, actorul continuă să-și păstreze spectaculosul domeniu din Ocala, Florida, unde are propria pistă de zbor și un hangar în care își ține colecția de avioane.

Foto Realtor/Sotheby’s Realty International