FacebookTwitterLinkedIn

Actorul Jim Carrey a scos la vânzare reședința sa, situată în Brentwood, California. Înconjurată de un teren de 8.000 de pătrați, vila a fost în ultimii 30 de ani refugiul idilic, ticsit cu obiecte de artă, unde actorul își încărca bateriile.

Cu cinci dormitoare, șase băi mari și trei mici, proprietatea este scoasă la vânzare pentru 28,9 milioane de dolari. Colecția de artă a lui Carrey, împreună cu câteva tablouri și sculpturi realizate de el însuși, este expusă într-un decor caracterizat de tavane înalte, podele din dușumea de lemn sau gresie și numeroase șemineuri.

Foaierul central este încadrat de living și de camera formală de servit masa, două încăperi scăldate în lumină naturală. În vecinătate se află un birou spațios, o sală de fitness și o bucătărie cu barbecue interior. Micul dejun poate fi luat într-un spațiu care îi este special alocat, de formă octogonală și cu vedere spre curte. O cameră familială concurează livingul principal datorită dimensiunilor generoase.

Camerele de oaspeți au fiecare baia proprie, în timp ce dormitorul principal, cu ieșire spre un balcon acoperit, are șemineu și în încăperea principală, și în baia stil Arts & Crafts.

Apetitul pentru decor flamboaiant al lui Carrey se manifestă în modul cel mai evident în sala de cinema Art Deco, care amintește de mărețele palate care găzduiau altădată premierele cinematografice, în timp ce flatează fără ascunzișuri egoul proprietarului.

Fotoliile sunt îmbrăcate în mohair, baia este în marmură neagră și cu oglinzi, iar costumele din diferite filme în care a jucat Carrey sunt expuse în casete de sticlă. Premiile obținute de actor în impresionanta și îndelungata sa carieră pot fi admirate în zona unde se servesc gustările.  

Aleile meandrate ale grădinii sunt încadrate de întinderi generoase de gazon și copaci masivi. În vecinătatea terenului de tenis, aliniat regulamentar pe direcția nord-sud, este amplasat un pavilion pentru a-i feri de soare pe cei care-și așteaptă rândul la joc. Un altul se află lângă grădina de legume organice, într-o zonă mai izolată a curții, fiind destinat meditației. O cascadă își rostogolește apele în piscina încadrată de roci, pe malul căreia se află o cabană cu bar, șemineu, baie de aburi și saună cu infraroșii.

În vârstă de 61 de ani, Jim Carrey provine dintr-o familie modestă din Toronto. Copleșită de dificultăți financiare, familia Carrey a rămas fără casă și au locuit timp de câteva luni într-o dubiță Volkswagen și apoi într-un cort dintr-un parc de pe malul lacului Ontario. După ce tatăl lor a găsit în sfârșit de lucru la o fabrică de cauciucuri, Jim și fratele său, John, adolescenți, lucrau în schimbul de noapte, la aceeași fabrică, pe post de agenți de pază sau oameni de serviciu.

Jim a continuat să muncească nopțile, în timp ce încerca să-și facă o carieră ca artist de comedie. Este o perioadă care l-a marcat profund pe viitorul star de cinema, imprimându-i o stare de nesiguranță de care nu a reușit să se detașeze niciodată.

La 15 ani, primul contact cu publicul în calitate de comediant a fost și cea dintâi decepție. Și nu a fost ultima. În 1979, a fost respins când a candidat pentru un rol în distribuția show-ului de televiziune Saturday Night Live. A revenit la SNL în calitate de gazdă, în 1996, 2011 și 2014. După cum a revenit, la 17 ani, și la Yuk Yuk, clubul unde a debutat cu stângul. Aflat într-o altă locație, cu un alt public, Yuk Yuk a devenit punctul de plecare al succesului lui Jim Carrey.

Deși comedia este registrul care l-a consacrat, actorul a dovedit în perioada sa de maturitate un apetit deloc de neglijat pentru dramă – rolurile sale din filme precum „Man on the Moon”, „Truman Show” (pentru ambele a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor) sau „The Eternal Sunshine of the Spotless Mind” fiind apreciate deopotrivă de public și de critica de specialitate.

Autor de cărți pentru copii și de romane, nominalizat la Grammy pentru cel mai bun podcast pentru copii (A Series of Unfortunate Events: The Bad Beginning, 2006), Jim Carrey se numără printre acei mari actori care nu au câștigat încă Premiul Oscar.

Foto Sotheby’s International Realty