FacebookTwitterLinkedIn

Am fost foarte fericită și recunoscătoare să particip anul acesta la salonul Watches and Wonders de la Geneva, după o pauză de doi ani, cauzată de știți voi ce.

M-am bucurat să intervievez liderii brandurilor orologere și să văd colecții noi, interesante și originale sau nu prea, dar important este faptul că toate mărcile au făcut un efort de a se prezenta cu noi modele.

În cadrul salonului, IWC a prezentat noi modele din colecția Top Gun, patru noi culori de ceramică pentru carcasă, cu adevărat spectaculoase, culori pentru care brandul a încheiat și un parteneriat cu Pantone.

Mi-au plăcut ceasurile Top Gun, însă trebuie să mărturisesc că partea cea mai bună a venit la final, când, chiar înainte să plec de la Geneva, am avut șansa unui sneak peek, strecurându-mă într-o cameră goală, unde am văzut Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One” Team.

Adică, mai pe scurt, ceasul realizat de IWC în parteneriat cu echipa de F1 Mercedes-AMG Petronas. Pentru a marca un parteneriat ce datează din 2013 și startul Miami Grand Prix, IWC a realizat un ceas oficial pentru echipa de Formula 1, care va fi purtat de absolut toți membrii acesteia.

Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One” Team este un cronograf cu o carcasă de 41 mm, din titan gradul 5, care oferă cel mai bun raport rezistență-densitate. Este un material utilizat pe scară largă în industria auto pentru acele piese supuse unor presiuni imense, precum valvele de motor.

Mi-a plăcut foarte mult cadranul ceasului – negru cu indecși luminoși, în acea nuanță de verde a echipei Mercedes-AMG Petronas. Ceasul este dotat cu calibrul IWC 69385, un cronograf compus din 231 de piese. Mecanismul este vizibil prin capacul transparent din cristal safir și oferă o rezervă de funcționare de 46 de ore.

Ceasul vine cu două curele: din piele și din cauciuc, simplu de schimbat datorită sistemului EasyX-CHANGE. Poate fi achiziționat doar online, pe site-ul www.iwc.com.

După părerea mea, este un ceas viu, dinamic, foarte ușor de purtat, unisex, cu un cadran care nu trece neobservat.