FacebookTwitterLinkedIn

Iveco a lansat primul vehicul utiliar electric din portofoliu, în două versiuni, BEV (baterii electrice reîncărcabile) și FCEV (motor electric cu pile de combustie pe hidrogen). Noul model, denumit eDaily, va fi oferit clienților în toate variantele, respective furgon, cabină și microbuz, de la 3,5 tone la 7,2 tone, a anunțat producătorul auto.

Compania apreciază că intrarea pe această piață este crucială pentru atingerea obiectivului de a contribui la un transport ecologic și sustenabil. Noul model a fost prezentat în cadrul IAA Transportation 2022 Trade Fair în Hanovra, Germania.

„Pentru a conduce drumul schimbării, am elaborat un plan precis către durabilitate, care va face ca Iveco să atingă zero emisii de carbon până în 2040, printr-o abordare multi-energetică cu toate gamele”, a declarat Luca Sra, Președintele Truck Business Unit din grupul Iveco.

eDaily FCEV, dezvoltat împreună cu Hyundai, este dotat cu pile de combustie cu hidrogen de 90 kW și un motor electric de 140 kW. Prototipul a fost testat în Europa și asigură o autonomie maximă de 350 kilometri.

Noul model eDaily poate fi deja comandat în toată Europa, iar livrările vor începe în 2023.

Tot la IAA 2022, Iveco a anunțat și lansarea versiunii europene a modelului 4×2 Artic a Nikola Tre BEV, dezvoltat împreună cu Nikola. Versiunea europeană 4×2 Artic a Nikola Tre Battery Electric (BEV) este un camion electric cu emisii zero, cu o autonomie de 500 kilometri.

Alimentarea camionului de la o priză de 175 kW durează aproximativ 162 de minute. În cursul acestui an urmează să fie disponibile și încărcătoarele de până la 350 kW.

Iveco are aproape 21.000 de angajați la nivel global și deține unități de producție în șapte țări din Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină.