FacebookTwitterLinkedIn

La un an și jumătate de la preluarea de către grupul Bittnet, compania ITPrepared devine Optimizor, companie din România specializată în livrarea serviciilor gestionate și integrate în domeniul IT, specializată în consiliere privind implementarea de tehnologii digitale și disruptive.

Prin modelul personalizat de lucru și prin varietatea soluțiilor, tipul de servicii la cerere „managed servicies”, pe care Optimizor îl oferă companiilor în căutare de asistență IT, reprezintă un sistem inovativ, cu răspuns rapid și costuri optimizate și o adaptare și o actualizare la o piață în care angajarea, păstrarea și perfecționarea specialiștilor IT interni pot constitui provocări reale pentru companii.

Compania își propune, totodată, prin componenta sa de educație, schimbarea mentalității industriei IT din România prin introducerea modelului internațional de servicii IT gestionate.  

Realitatea din domeniul IT este una dificilă, conform INS și studiuluiImpactul industriei de software și servicii IT în economia României, 2020”, realizat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), România se confruntă anual cu un deficit de 15.000 – 20.000 de IT-iști, care se tot adâncește, în timp ce facultățile de profil nu pot livra mai mult de aproximativ 8000 de absolvenți pe an. Tot aici intervine și problema migrației, pentru că mulți dintre specialiști fie sunt greu de păstrat într-o companie, fie aleg să lucreze în afara țării. 

Situația impune găsirea unei strategii inteligente, care să vină în întâmpinarea problemelor tehnice ale companiilor din România, iar Optimizor le oferă acestora servicii IT personalizate și eficiente.

 „Optimizor simbolizează două lucruri, ambele cu rădăcina în cuvântul optim: optimizarea proceselor  și a experienței generale legate de managed services în IT, împreună cu nevoia mereu prezentă de optimizare a utilizării resurselor. Ne dorim să schimbăm mentalitatea industriei în ceea ce privește managed services în IT, venind în întâmpinarea clienților noștri cu cele mai recente tehnologii disponibile, o echipă prietenoasă și o modalitate de raportare inovatoare.”, menționează Alexandru Ana, CEO și cofondator Optimizor.

În pofida premiselor atractive de creștere, inclusiv acererii de forță de muncă din sectorul Tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) și din industria SW&IT, cu peste 20.000 de locuri noi de muncă, există un deficit tot mai mare de personal, peste 10.000 de specialiști TIC noi, în ceea ce privește cererea versus oferta anuală.

În acest context, Optimizor răspunde acestor dificultăți cu care se confruntă companiile mici, mijlocii sau mari în căutare de specialiști IT, acoperind, cu ajutorul unei echipe formate din specialiști cu pregătire continuă în cele mai noi tehnologii, fie nevoile integrale de servicii IT ale unei companii, fie doar anumite sectoare.