Cautare
, Contributor

Social media |
|

Irlanda analizează modul în care Facebook manipulează datele copiilor pe Instagram

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda (DPC) a lansat două anchete  care vizează modul în care rețeaua de socializare Facebook manipulează datele personale ale copiilor pe Instagram.  
instagram manipulare

DPC este principala autoritate de reglementare a confidențialității datelor din Uniunea Europeană și a primit plângeri de la persoane fizice în legătură cu prelucrarea datelor personale ale copiilor pe Instagram, a declarat comisarul adjunct Graham Doyle pentru Reuters.

Telegraph, care a raportat mai întâi ancheta, a declarat că Instagram a făcut publice adresele de e-mail și numerele de telefon ale utilizatorilor sub 18 ani.

Prima anchetă va stabili dacă Facebook are baza legală pentru procesarea datelor și dacă folosește protecții adecvate și / sau restricții pe Instagram.

Amenzi de până la 20 de milioane de euro

„Această anchetă va lua în considerare, de asemenea, dacă Facebook își îndeplinește obligațiile ca operator de date în ceea ce privește cerințele de transparență”, a spus Doyle.

Profilul Instagram și setările contului vor fi în centrul celei de-a doua anchete, examinând dacă compania de socializare respectă cerințele de protecție a datelor.

Noile norme oferă autorităților de reglementare puterea de a aplica amenzi pentru încălcări de până la 4% din veniturile globale ale unei companii sau 20 de milioane de euro, în funcție de care este mai mare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii