FacebookTwitterLinkedIn

Compania de inginerie și tehnologie Simtel Team și-a majorat capitalul social cu 12,8 milioane de lei, prin atragerea de fonduri de la investitori. Capitalul va fi utilizat pentru continuarea dezvoltării liniilor de afaceri ale companiei, respectiv producerea și stocarea energiei regenerabile, telecomunicații și automatizări industriale.

„Capitalul atras ne va sprijini în extinderea afacerii și a proiectelor cu partenerii noștri, precum marile rețele de discountere și retailerii de amenajări interioare și exterioare. Oportunitățile pe care le avem la dispoziție, combinate cu vizibilitatea și recunoașterea în piață, obținute prin listarea pe BVB, dar și prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective ne vor conduce către captarea unei cote semnificative în domeniul energiei regenerabile,” a declarat Iulian Nedea, co-fondator și CEO al Simtel Team.

Operațiunea de majorare a capitalui a avut loc în două etape. În prima etapă, care a avut loc în perioada 27 mai – 25 iunie 2022, acționarii existenți ai Simtel au avut posibilitatea să cumpere acțiuni nou emise pe baza drepturilor de preferință. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris 686.267 de acțiuni, reprezentând aproximativ 97% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,5 milioane de lei.

Restul de 19.233 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de BT Capital Partners și programat în perioada 29 iunie – 6 iulie 2022. În urma celei de-a doua etape, compania a atras 0,35 milioane de lei.

Aproximativ 50% din fonduri vor fi folosite pentru proiectele aflate în derulare și a celor prognozate pentru 2022. Cealaltă jumătate va fi alocată în mod egal pentru dezvoltarea de proiecte de stocare a energiei, pentru o rețea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice și proiecte fotovoltaice proprii.

Acțiunile Simtel Team sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 1 iulie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.