FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea investițiilor în start-upurile de tehnologie din România a crescut cu 36% în primele zece luni ale acestui an, în ciuda provocărilor macroeconomice, și a ajuns la 226 milioane de euro.

“În primele zece luni ale anului, nivelul de finanțare al start-upurilor tech în România a ajuns la 226 milioane de euro, cu 36% mai mult față de 166,4 milioane de euro in 2021, în ciuda inflației ridicate și a situației macroeconomice”, potrivit unui raport al SeedBlink realizat împreună cu Horvath Consulting.

Investițiile în start-upurile românești din domeniul tehnologiei cresc de la an la an, acesta fiind considerat un indicator al maturizării pieței.

De asemenea, comunitatea de investitori SeedBlink a sprijinit start-upurile europene de tehnologie cu 58 de milioane de euro în ultimii trei ani, mobilizând în total o sumă de 150 milioane de euro împreună cu VC-uri și angel investors.

”CEE este una dintre regiunile din Europa în care finanțarea cu capital de risc se extinde cel mai rapid. Prognoza pentru 2023 indică faptul că investițiile în regiune vor continua să crească, subliniind potențialul neexploatat al regiunii”, spune Andrei Dudoiu, managing partner la SeedBlink.