FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul Novarion SA a lansat în această lună prima clădire, un bloc cu 42 de apartamente, din proiectul The Lake Home, amplasat pe malul Lacului Binder din Sibiu. Proiectul a atras în jur de 3 milioane de euro prin două runde de finanțări de la fondul de investiții Meta Estate, și se bazează pe concepte inovatoare, inclusiv plata cu criptomonede prin Utrust.

Când va fi complet finalizat, cartierul va cuprinde 494 de apartamente în nouă blocuri și 29 vile, un apart-hotel, trei restaurante, sală de sport cu spa și piscină, grădiniță și after-school. Până în prezent s-au vândut 30 de unități din prima clădire, dintre care 10 din stadiul de proiect și 20 în timpul construcției, precizează dezvoltatorul. 

„Investiția totală este de aproximativ 80 milioane de euro, iar pentru a putea asigura bunul mers al acestui proiect imobiliar, am accesat multiple surse de finanțare. Printre altele, am deschis drumul spre piața de capital prin atragerea a două runde de finanțări, de 500.000 euro, respectiv 2,5 milioane de euro de la fondul de investiții Meta Estate, finanțări bancare de tip project finance, precum și finanțări participative de tip crowdfunding”, explică pentru Forbes Raul Țărnaru, fondator și CEO Novarion.

Ansamblul este situat în zona de vest a orașului, foarte aproape de locația viitorului spital regional, beneficiind de acces direct spre autostrada A1 și de conexiuni rutiere rapide cu aeroportul, dar și cu centrul economic al Sibiului. În plus, proiectul este construit pe malul singurului lac din interiorul orașului, zonă reamenajată recent de Primăria Sibiu. 

În cazul apartamentelor, suprafețele au între 48 mp și 215 mp construiți, spațiile mai mari regăsindu-se în penthouse-urile tip duplex. În cazul vilelor, suprafețele au între 230 mp și 380 mp construiți, fiecare casă fiind proiectată individual și oferind garajelor subterane un culoar de comunicare. Prețurile pornesc de la 1.260 euro/ mp construit.

O noutate a proiectului o reprezintă posibilitatea plății cu criptomonede, prin platforma Utrust. Dezvoltatorul spune că deja a finalizat primele tranzacții imobiliare prin acest sistem de plată.

„Mi-am dorit, de foarte multă vreme, să contribui la peisajul imobiliar din Sibiu cu un proiect cu totul inovator, original și avangardist. Ansamblul rezidențial The Lake Home (Cartierul Bunelor Maniere) este singurul cartier din orașul Sibiu aflat chiar pe malul unui lac, ce oferă multiple posibilități pentru recreere și activități sportive, dispunând de instalații pentru wakeboarding, schi nautic, caiace și, bineînțeles, plajă și locuri de joacă plutitoare sau pe nisip”, punctează Raul Țărnaru. 

Totodată, cartierul de locuințe va fi administrat de către dezvoltator, inclusiv cu servicii de pază și salubritate, și după terminarea efectivă a lucrărilor, pe o durată de minim 25 ani. Proprietățile vor beneficia, printre altele, și de cutii poștale smart, iar fiecare apartament va putea fi predat cu un centru de comandă pentru mai multe sisteme din casă precum cele de încălzire sau ventilație.

Novarion SA a fost înființată la finalul anului trecut, iar pe lângă The Lake Home are în plan dezvoltarea unui hotel amplasat foarte aproape de centrul istoric al Sibiului. Pentru moment, The River Hotel este în fază incipientă și așteaptă avizările necesare construirii. Proiectul va cuprinde un apart-hotel, o clinică medicală și spații de birouri.

Imagine The Lake Home, înainte de construcție și după

Sibiul este unul dintre cele mai populare centre turistice din țară, și a atras în ultimul timp atât investitori din zona dezvoltărilor imobiliare, cât și clienți interesați de second-homes sau apartamente de vacanță. Orașul oferă, pe lângă apropierea de munte, numeroase atracții turistice și o viață culturală efervescentă. 

„Printre cei mai importanți factori care au stat la baza deciziei multor oameni de afaceri de a investi la Sibiu se regăsesc și competențele profesionale ale absolvenților de facultate, poziția geografică oportună a orașului, conexiunea oferită de aeroport și de autostradă, potențialul turistic și, per total, calitatea vieții”, explică Raul Țărnaru.

În prezent sunt aproximativ 30 de proiecte rezidențiale în derulare în Sibiu, și se estimează că se vor livra în jurul a 400 de unități locative până la finele acestui an.