FacebookTwitterLinkedIn

Intesa Sanpaolo, singura bancă italiană prezentă în Ucraina, care operează în această țară prin subsidiara sa Pravex Bank, a anunțat că va menține deschise sucursalele sale deschise, oriunde este sigur acest lucru, pentru a oferi servicii bancare esențiale.

În plus, angajații sucursalelor din țările învecinate, Slovacia, Ungaria, România și Moldova, s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe colegii lor și familiile acestora din Ucraina, oferindu-le gâzduire și sprijin.

Marco Elio Rottigni, șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo, a declarat: „Angajații noștri din subsidiarele din Slovacia, Ungaria, România și Moldova fac tot ce le stă în putință pentru a găzdui și sprijini orice colegi – împreună cu familiile lor – care doresc să părăsească țara. În fiecare zi, putem deschide în siguranță o parte din sucursalele noastre, în primul rând în partea de vest a Ucrainei, unde se află acum mulți dintre cei care fug din calea luptelor. De asemenea, băncile noastre subsidiare din țările care se învecinează cu Ucraina strâng donații pentru a ajuta oamenii care sosesc în țările lor, asigurându-se, de asemenea, că bancomatele și serviciile valutare sunt pregătite să gestioneze afluxul mare de persoane.”

Intesa Sanpaolo este singura bancă italiană prezentă în Ucraina și unul dintre cei mai mari investitori ai țării. Banca operează în Ucraina prin subsidiara sa Pravex Bank, care are în jur de 780 de angajați și 45 de sucursale. Intesa Sanpaolo are subsidiare și în Ungaria, Moldova, România și Slovacia, toate țările care se învecinează cu Ucraina spre vest.