FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui sondaj recent realizat de Institutul Ifo, așteptările companiilor chimice germane s-au deteriorat semnificativ în luna iunie. Pe fondul temerilor privind lipsa de gaze naturale, indicatorul a scăzut la minus 40,3 puncte în iunie, în scădere de la minus 27,2 puncte în luna mai.

„Există multă incertitudine cu privire la un embargo asupra gazelor rusești și la consecințele pe care acesta le-ar avea pentru industria chimică”, afirmă Anna Wolf, expertă în industrie la Ifo.

Drept urmare, companiile din industria chimică se așteaptă să își reducă producția în lunile următoare; acest indicator a scăzut la minus 14,8 puncte de la plus 11,2 puncte în mai. Mai mult, companiile intenționează să-și majoreze prețurile, chiar dacă indicatorul a scăzut la 60,7 puncte, de la 67,8 puncte în mai.

„Situația actuală cu aprovizionarea cu precursori a companiilor chimice s-a atenuat cu greu”, mai menționează Wolf. În iunie, 57,5% dintre companii au raportat un deficit, în scădere de la 58,7% în mai. Recordul a fost de 73,0 la sută în decembrie 2021.