Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Tech |
|

Innovation Labs 2020 primește 28 de echipe noi în programul lor de mentorat de 10 săptămâni

Innovation Labs 2020 primește 28 de echipe noi în programul lor de mentorat, de 10 săptămâni organizat de către Asociația Tech Lounge, în urma Hackathonului desfășurat weeekend-ul trecut.
Innovation Labs_Hackathon Bucuresti 2020

Cele 28 echipe de start-up tehnic din București se alătură celor 300 de startup-uri deja accelerate în programul Innovation Labs pe parcursul ultimilor șapte ani de activitate.

Hackathon-ul din București  reprezintă etapa de selecție a acceleratorului Innovation Labs, care a ajuns la cea de-a opta ediție. Pentru acesta s-au înscris 75 de echipe formate din peste 220 de tineri cu proiecte curajoase, ce își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice. Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele șapte verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Participanții la Hackaton-ul Innovation Labs 2020 au acoperit trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

În cadrul noii categorii de echipe University Research Spin-offs, anume startup-uri ce au la bază proiecte de cercetare din universități au intrat în program patru echipe. Echipa Correct Networks a dezvoltat PacketCloud, o platformă de virtualizare pentru rețele 5G ce va permite utilizatorilor și companiilor să ruleze aplicații în mod sigur și rapid. PacketCloud sumarizează 5 ani de cercetare în domeniul virtualizarii și securității în laboratorul Netsys din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București.

Pe parcursul următoarelor 10 săptămâni, scopul programului este de a accelera ideile către stadiul de MVP (Minimum Viable Product), de a ajuta echipele să își aducă ideile într-o formă validată și valoroasă, creată pentru clienții reali ai pieței, dar și de a-i îndrepta către oportunitățile potrivite de finanțare ale propriului startup.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii