Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Tech |
|

Innovation Labs 2020: 45 de echipe se alătură programului de accelerare

În urma celor patru Hackathoane desfășurate simultan, weekend-ul trecut, în Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, 45 de echipe de start-up tehnic se alătură celor 28 deja calificate, împreună vor participa în programul de mentorat Innovation Labs.
 aboneaza-te
Innovation Labs 2020

În cele cinci orașe, programul este susținut academic de către 10 universități de top din România, ce includ peste 90% din studenții de tehnologie din România. Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele șapte verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Participanții au acoperit trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

 În baza opțiunilor juriului și publicului participant, echipele cu cel mai mare potențial au intrat în etapa de dezvoltare și mentorat rapid din cadrul Hackathonului. Pe parcursul zilei de sâmbătă și a nopții ce a urmat, un total de 76 de echipe de tineri selectate au lucrat la perfecționarea unui prototip cât mai convingător al ideii lor inițiale.

Duminică, 8 martie, echipele au expus o versiune îmbunătățită a produsului și a strategiei lor de business în fața juriului și publicului, printr-o prezentare ce a inclus o demonstrație tehnică și un elevator pitch de 2 minute. Juriul a selectat cele mai performante și promițătoare 45 de echipe, care au intrat astfel în programul de dezvoltare și mentorat de 10 săptămâni: 14 echipe în Cluj-Napoca, 7 echipe în Iași, 11 echipe în Sibiu și 13 echipe în Timișoara. Echipele calificate încep de astăzi o experiență intensă de interacțiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii și potențialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic.

Pe parcursul următoarelor 10 săptămâni, scopul programului este de a accelera ideile către stadiul de MVP (Minimum Viabile Product), ajutând echipele să își aducă ideile într-o formă validată și valoroasă, creată pentru clienți reali și stadiul pieței, dar și de a-i îndrepta către oportunitățile potrivite de finanțare ale propriului start-up.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii